marți, 8 februarie 2011

Manifest

De ce acest blog ?
Pai, motivele initiale care m-au facut sa-l creez de la inceput : popularizarea a unor fapte, istorii, legende romanesti sau dupa caz, a unor poze ale obiectelor pe care le detin sau pe care le-am putut fotografia prin bunavointa sortii sau a proprietarilor.
Am vazut multe lucruri interesante in ultima vreme ( in scurta mea viata adulta ) si m-am tot gandit ca ele raman printre vechituri, ori prin cine stie ce cotlon al mintii sau al lumii, uitate, scoase din fluxul informational al cotidianului.
Sunt lucruri frumoase ( de exemplu timbre ale Unirii Principatelor, publicatii ale secolelor trecute, monede ca marturii in metal ale unor fapte extraordinare si tot asa ).
Un fapt cu totul deosebit este grija pentru producerea lor pentru a fi cat mai fiabile, solide sau folositoare, asta in contrast flagrant cu bunurile de consum de astazi care cu adevarat tin doar 3 folosiri si le arunci.
In secolele 19,20 firmele cucereau prin concepte ca "garantat pe viata" si nu erau vorbe goale.
In plus, din ce in ce mai putin in ultima vreme, mai gasesti prin Bucurestiul haotic de beton cate o bucatica din cel de altadata.
Consider ca lucrurile astea nu trebuiesc uitate si isi merita un binemeritat loc la nemurire in spatiul virtual; poate cine stie, vor servi unui elev la vre-un referat sau un "stiai ca" menit sa impresioneze veun suflet mai citit.



Sustin sus si tare ca tot ce este pe acest site a fost fotografiat de mine sau detin dreptul exclusiv asupra acestor imagini, obiectele apartinandu-mi sau primind acordul proprietarilor de a realiza aceste imagini la intruniri, targuri sau chiar prin corespondenta electronica.
Ca atare, orice reproducere sau folosire a imaginilor de pe acest site fara acordul meu o declar strict interzisa.
Oricine doreste imi poate solicita acordul si voi face tot ce pot sa ofer imaginile brute, la calitate inalta sau informatiile cerute.
Acordul il voi da de la caz la caz, punctual. Nu urmaresc scopuri materiale insa o filtrare e necesara.